my lovely friends...

to my friends with love...

orkuters.com - Orkut Image Scraps!
orkuters.com - Orkut Image Scraps!

Sunday, July 26, 2009

Mission accomplished!...

Terasa penat ...tapi puas...
Semalam Sabtu...
Awal lagi kita dah sedia...bukan sedia nak gi sekolah ( yang memang sepatutnye pegi sebab ada LADAP...Pembentangan Kajian Tindakan dll..but was excused...)
Dah masak nasi..buat rendang daging, sedikit lauk pauk lain ...
Mee hoon dah sedia sekuali untuk breakfast ...ibu, abah , Naufal plus N.Faiqa yang baru semalam ambil dari SMKA...
Dah machine kain & sidai dalam rumah...dah kemas rumah...
Dah cuci balik semua pinggan mangkuk yang pakai breakfast tadi...dah hantar sampah keluar rumah....
Malam adi dah sibuk dah...sediakan segala benda yang N.Syabilla pesan ibu bawakan...
Sekarang baru ibu ni boleh siap badan...pakai baju jalan!...awal awal tak leh...sebab takut belemoih buat keje...
Siap semua...ibu ni keluar last!
Oops...tungguuu!
ibu nak check!
Tingkap dah tutup?
Swiss semua dah off? plug semua dah cabut...washing machine? Sterika? TV? Air cond?
Dapur gas?
Pintu bilik?....bla...bla...bla...
Pi..mai pi...mai dah almost 9.00...hmm

Destination and Mission:

  1. Unisel - nak ambil Shasha (2nd child) yang tamat Semester dan kena buat"clearance"...bawa balik barang lah...
  2. Rumah sewa M.Afiq (3rd)...anak bujang ibu ni...nak bagi dia rasa rendang ibu tadi...next week 'abang' akan buat "teaching pract" kat SK Gombak. dah nak jadi cikgu 'abang '(panggilan manje die kat rumah)...Kami makan tengahari d sini...seronok tengok 'abang' tambah 3 kali...kesian dah lama tak makan masakan ibu!
  3. UITM Shah Alam...lepas zohor kami kesini...ambil Syabilla ( 4th) yang kena cuti Semester awal disebabkan H1N1...semuga semuanya selamat!
  4. By this time Abe dah tanye..." nak ke mana lagi...terus balik ke...?" Ibu rasa ada yang tak beres...alang - alang dah dekat...nak pegi tengok Ira (1st child ).All the while...Abe ( my hubby ) yang memandu...kesian dia...tapi tak tau kenapa kali ni dia tak pass kat ibu lansung... Sebelum maghrib kami sampai bandar Seri Putra Bangi...rumah sewa Ira. Ada pasar malam...jadi sempat lah cari ape ape yang teringin...dan untuk Dinner!...sambil harap Abe dapat rehat & lelap mata jap...Tapi dia tak boleh lelap...so decided to continue our journey...back home to Perak! Tak boleh esok...sebak kena hantar Faiqa balik asrama semula..... Abe memandu lagi...beberapa kali gak kami berhenti R&R ...Abe ambil peluang untuk zzzzz ...penat ngan ngantuk sangat die...takut bahaya...kan.
  5. Around 3.30 sampai ...Home Sweet Home!...letih & ngantuk giler...tapi puasss...sebab jumpa semua anak-anak dalam satu hari...berbaloi kan? Just like Celcom Blue!
  6. Mission accomplished!

3 comments:

  1. salam..

    mak aiii..

    penoh padat jadual tuhhh..

    tapi mmg berbaloi2 laa sedap mendapat kepuasan dari setiap kerja yang kita buat, kan..

    :)

    ReplyDelete
  2. TQ sis nita...
    sudi gak singgah...

    ReplyDelete
  3. wah ..hilang rindu kat anak2 ya...
    alhamdulillah

    ReplyDelete

leave me your love...