my lovely friends...

to my friends with love...

orkuters.com - Orkut Image Scraps!
orkuters.com - Orkut Image Scraps!

Thursday, July 23, 2009

Kite Test sikit

Minggu ni cikgu relax sikit...
pelajar tension lak...test!
Tension ke Si Kumaraguru...???
Panic ke Aidil Muizz...???
diorang nampak relax je!
Puteri Diana pasti sibuk....tanya sokmo..." Ujian keluar chapter apa teacher"?...
Hari ini subjek Sains...Phew!
Habis waktu...Semua cakap,...Sains susahlah teacher!
Hmm...cam biase dengar je ....

Hazwani ngan Salwa...
siap posing ayu maut...minta cikgu ambilkan gambar depa.
Hazwani: "Teacher jangan marah tau...kalau kami gagal...susahlah teacher!
tapi ...Si Shafirul relax je...pasti leh score macam biase!

Ini di antara jawapan yang sempat saye curi tangkap...
Susah ke ?
Ujian je...cam kenduri arwah...
soalan senang tuu...

Yang pasti...
Syukur kali ni... pelajar dapat buat ujian dengan tenang dan lancar...
tak ade siape yang menjertit! Histeria!
Hazwani pun tak nampak yang bukan-bukan...
Dia tak kena sampuk...tapi amat takut sealalu nampak benda benada yang datang pada kengkawan dia yang kena...Kesian kan...
Tak macam Mid year Exam dulu...haru biru!
Sejak seminggu lepas sekolah dah arahkan pelajar yang selalu kena rasuk bercuti...or rather...dicutikan!
....supaya yang lain boleh buat ujian...
Tindakan ini di ambil setelah seringkali berlaku serangan...setiap hari jika ada walaupun seorang dari mereka hadir!
Siap pilih bulu lagi Sang Jin ni !...

Pelbagai usaha dan ikhtiar telah dan masih dijalankan...untuk redakan keadaan!
Yang pasti...benda tu masih dendam dan tak puas hati !!!
Persoalannye...sampai bila???
Kesian pelajar dan kami guru...
Gerangan apa salah mereka...yang tak ada kena mengena turut jadi mangsa!
Betapa manusia sanggup menganiaya...hanya kerana dendam kesumat...
tanpa peduli siapa mangsanya...asalkan puas!
Moral of the story...hidup harus sederhana...jangan sesekali buat orang lain marah atau sakit hati...pelihara tindakan dan tutur kata...
Rambut sama hitam...hati lain-lain....
Buat anak - anak didi sekelian...
All the best and good luck!

No comments:

Post a Comment

leave me your love...