my lovely friends...

to my friends with love...

orkuters.com - Orkut Image Scraps!
orkuters.com - Orkut Image Scraps!

Sunday, August 23, 2009

Something missing...?

Sahur hari kedua...
Dalam samar - samar lampu dining room...ada kekurangan..
kerusi dining table tak dipenuhi...8 seater !
Sepatutnya semua terisi...tanda semua anakanda hadir ...
Semalam baru ira dan syabilla balik semula KL dan UITM Shah Alam...merasa sambut 1st Ramadhan dengan masakan ibu ...legalah...ibu dah bekalkan rendang...buat habuan bersahur nanti..
Hari ini ada 'abang' ( M.Afiq) baru sampai pukul 11.00 pm
Bersahur hari kedua di rumah ibu...
NurFaiqa dah balik lama sebab cuti term break seminggu dari SMKA...form 4
Seorang lagi..Nurul Syazana...belum rasa berbuka dan bersahur di rumah ibu...sebab baru balik dari cuti semester..dan masuk semula Jumaat lepas...huhuhu
Katanya nak balik juga somewhere next week...
Kalau tidak...ibu tinggal tiga beranak melayan selera anak yang sorang ni( Naufal ) je lah...
dan dah tentu...abah nye!
Itulahkan...
seburuk - buruk rumah ibu...setak sedap masakan ibu...
kita tetap rindukan nya...
Habaq mai kat cek...siapa yang tak suka masakan ibu cer???

Ibu hazeleyed rindu masakan asam pedas ikan parang mak...
tapi sekarang mak dah tak masak...adik kita nama Ayu dah take over the task..dan boleh masak asam sesedap mak...TQ Ayu!
Hazeleyed: tunggu saat semua anak anak berkumpul...nak masak ikut yang diaorang minta...dan tengok diaorang makan berulang ulang sampai habis ...hahaha

9 comments:

  1. Salam hazeleyed..

    kakcik datang ni :)
    Angah kakcik pun baru je dihantar balik ke kolejnya semalam. Siap bawak bekal ayam masak merah lagi... Nak makan dengan kengkawan dia. Kengkawan dia pun rajin pesan suruh bawak balik lauk yang mak dia ni masak!

    ReplyDelete
  2. Salam kakcikseroja
    T.Kasih kerna sudi singgah :)
    Itulah kita yang bernama ibu kan kan?
    Sama kite...

    ReplyDelete
  3. salam ziarah.. selamat mnjalani ibadah puasa

    ReplyDelete
  4. Salam maiyah
    T.kasih.Semuga Ramadhan membawa seribu Rahmat buat kita semua.Salam Ukhwah

    ReplyDelete
  5. salam:)
    tq sbb singgah rumah kita.

    Klu berkumpul ramai2, seronok sgt. Teringat zmn kanak2 dulu. Time puasa, mcm2 juadah.

    Smoga ramadhan kali nie, diberkati Allah.

    ReplyDelete
  6. time sahur mmg kene sayup2 je lampunye kak...
    nk menten mood ngantuk tu...
    heheh


    ramai anak2 akak yea??
    selamat bersahur esok pagi...

    ReplyDelete
  7. Untuk Sha
    TQ to you too.

    Untuk chekgu baniHassim
    i. camna awak tulis terbalik tu?
    ii.6 + 2 = 8 - memang meriah dan gamat kalau semua berkumpul. Baru ada selera makan. Tambah time puasa, tak selera jadi selera gak bila rebut2 kan...

    To both of you
    Puasa elok2 ek...

    ReplyDelete
  8. Alahai semua dh merasa sahur ngn family..ni yg Shasha sedih ni..uhuk!

    ReplyDelete
  9. To Shasha Moza

    Jangan lah sedih...puasa lama lagi...nanti boleh balik.Satu hari pakat ngan akak & adik2... kita makan ramai2.

    ReplyDelete

leave me your love...