my lovely friends...

to my friends with love...

orkuters.com - Orkut Image Scraps!
orkuters.com - Orkut Image Scraps!

Saturday, November 21, 2009

Jaga diri anak - anak ...

Jumaat, 20 November 2009

i
A few hours before Schooll cloze up...
Cikgu Hazeleyed masih bz ...
Ada sikit lagi 'unfinished bussiness here and there'...mana tak nye...
Kitani guru kelas lah awak...2nd last class plak tu ! ...hmm
Believe it or not...only today Si Etayahraj inteded to pay his school fee!
Dont wanna say much...but that's the kind of student that we form teachers often have to deal with...
Perhaps being restricted from getting his next year's books made him persuaded his father to pay?
Uphold the Law!
Pergh!
macam Robocorp laa plak!

ii
Dalam sibuk sibuk cikgu Hazeleyed nak siapkan segala hal...
Anakanda - anakanda dari kelas kita jemput kita gi jamuan kelas kita awak....
Terimakasih anak anak semua...pandai korang organize jamuan kelas...bukan ada duit kelas pun...
dia orang pakat bawa serba sedikit makanan...cikgu sumbang ongkos ...Jadi!
as long as you all are happy...
Apalagi...untuk tak hampakan hati anak semua...cikgu makan apa yang disediakan...TQ
Sempat gak snap photo a few of them...yang tak malu...
yang lain malu-malu...tak da lah gambar kamu!
Azila...Shamila...M.Azreen...Afiq Adha...Haszrina...Nur Nabihah...
Jangan lupa ek!
Cikgu nak kelas ni ' Sparkling clean'... after this !
..." baik cikgu! "...

iii
Syukur! Cikgu Hazeleyed managed to complete all my tasks...in 2009.
Mission accomplished.

SELAMAT BERCUTI ANAK-ANAK DIDIKKU...CIKGU CIKGI

See yer next year!

13 comments:

  1. sedih gak kan nak pisah ngan bebudak tu, yg akan terus melangkah dgn perjuangan mrk yg masih pnjang

    ReplyDelete
  2. hi kak hazel..hehehee...best kan cuti skolah? hehehe~!!

    ReplyDelete
  3. heemm... jamuan kelas,,,bese r akhir tahun, bebudak nie pandai menghargai guru..dulu masa saye ngajar ada jugak budak-budak yang nakal, agak lembap dalam belajar...tapi dorang nie la yang selalu ingat kat kite huhu.

    ReplyDelete
  4. maiyah
    tepat sekali...sedih sebab mereka memberikan 1001 kenangan buat akak Hazeleyed.

    Hi Leadleedeea.
    Cuti paling best sebab lebih satu bulan! yang lain jangan jealous ek!

    Ass-salam Masterzizoul
    Memang benar...anak-anak yang nakal dan yang dari kelas belakanglah yang akan ingat kita dan sapamesra kita bila tamat persekolahan...
    mungkin kerana kita selalu nasihat dan tegur mereka ; berbanding pelajar yang pandai ada sesetengahnya ingat kita lupa...

    ReplyDelete
  5. Sekolah cuti..pening kepala pulak camne nak jauhkan bebudak ni dari computer games..

    ReplyDelete
  6. salam:)
    selamat bercuti dan berehat utk seketika.

    ReplyDelete
  7. Ass-salam...
    Sha
    Kak Hazel berehat panjang dari 'paper work'and anak didik...tapi tambah kalut dengan anak anak kandung...hahaha 'a never ending story'

    Hliza
    Kak Hazeleyed ada satu effective way...i.e kita sorok cable computer tu...and they could only play after we let them.
    Try laa

    ReplyDelete
  8. Salam Sis Hazel..:):)
    Syukur bila semua beres..serah tugas dgn tenang jekk..:):)
    So..apa plan akak ek cuti2?:):):)
    Pe2 selamat bercuti:)

    ReplyDelete
  9. Ass-salam Tini
    Cuti panjang ...schedule nya tentu panjang...hahaha
    tapi yang terkini kena layan anak anak yang ramai belajar di U, tengah menanti exam 2 orang,yang habis exam 3 orang,nak layan gak hantar dan ambil mereka balik kolej...pening gak lah.
    To dear sis Tini...sabar selalu layan kerenah diaorang ek.
    Enjoy your Holidays.

    ReplyDelete
  10. I am stranded at home but I have stocked up all the necessary food items like salted fish, eggs and sardines, so at least my girls will not be starving during this flood season. I hope to see a brighter sky tomorrow so that I can go to school to submit my 'borang serah tugas'. hehehehehhe

    ReplyDelete
  11. Ass-salam... Sir JUK
    so... heard through the radio this morning...looks like the sun is hiding for a longer time...especially in Terengganu
    For you and the family...
    I pray, Allah looks upon and protects you and the family...always.

    ReplyDelete
  12. assalammualaikum

    alhamdulillah
    dapatlah bercuti dengan tenang ya

    ReplyDelete
  13. Alaikummussalam
    The same wish goes to you and family.
    Happy holidays.

    ReplyDelete

leave me your love...