my lovely friends...

to my friends with love...

orkuters.com - Orkut Image Scraps!
orkuters.com - Orkut Image Scraps!

Friday, September 11, 2009

Raya mak...raya

Tinggal lebih kurang seminggu je lagi...
nak tak nak tak boleh lari dari bercakap pasal raya...
Anak anak makin excited...
Bapak bapak nampak relax and cool...tapi kepala berserabut gak tu fikir budget...balik kampung.
Amacam...yang nak balik jauh tu...keretanye dah check...maklumlah nak travel jauh...kena fit
Ibu ibu...dah mula kira kuih dah cukup ke untuk di bubuh dalam balang...kalau 6 balang...enam jenis lah...hmm
Bab kuih ni tak pening sangat..
yang lebih pening...nak bersih rumah...biaq meghelit!
yang tak boleh tinggal nak pikiaq...budget untuk angpau!
Ish! tak kan tak de...
Ghaya setaun sekali....hmm itulah yang selalu kita dengaq!
Apa apa pun ...
Kak Hazeleyed ucapkan SELAMAT HARI RAYA...maaf zahir bathin...walaupun kita tak pernah gaduh ek...

15 comments:

  1. Salam Kak Hazeleyed..
    Selamat Menyambut Hari Raya Jua..:)
    maaf zahir & batin...:)

    ReplyDelete
  2. salam:)
    skg ni tgh pening nak pk angpau raya. utk mak/ayah dah mestilah. anak2 buah, kan tak beri kot? (dua belah pihak - ramai tu) blm lagi utk anak2 jiran tetangga. pening,pening...

    ReplyDelete
  3. Salam Pn Kartini
    sama sama kita ek...

    Salam Sha
    Agaknya...tahun ni bonus dapat sikit...angpau pun nipis juga lah kot...
    Bersedekah ikut kemampuan gitu... :)

    ReplyDelete
  4. Salam maiyah
    Selamat hari raya.
    Rasa cepat sangat masa berlalu kan...

    ReplyDelete
  5. Salam hazeleyed,
    tima kasih menyinggah ke blog saya..kami tahun ni raya paling sederhana..baju pun recycle sebab byk membazir tahun2 sudah..bajet duit raya pun rasanya dicatu..he he..kuih minggu gaji baru nak cari..tapi Raya tetap Raya..

    ReplyDelete
  6. Salam HLiza
    Itu yang seeloknya..Bukan bagaimana kita meyambut Raya...tetapi untuk apa kita meraikannya adalah lebih penting.
    Jumpa lagi.

    ReplyDelete
  7. Syoknya kalau dapat duit raya banyak tu....

    Rumah saya ni pun kena banyak nak dikemas, & dibuang apa yg patut. Tiap2 raya suka tunggu last minit, nak buat macam2, mana tak pening kepala.

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya kak Hazeleyed...
    Balik raya tahun nie di mana? ... sy beruntung sikit lahh sb memang tinggal ngan family lagi... kalau bab raya nie memang seronok.. terbayanglah nak makan lauk pauk, makan kuih raya, pergi jalan hari raya..hehehe.. tp bab yg satu nie memang tak larat nak mengemas dan menghias aduhh memang letih... tapi walaubagaimana pun semangat raya mengatasi segalanye...
    Datang lah ke umahh... kalau ke JB nanti...

    ReplyDelete
  9. Salam Mamamia
    Kita orang perempuan memang kerja memang never ending story...:)

    ReplyDelete
  10. Salam adik zaijb
    TQ for the invitation.
    Kak Hazeleyed balik rumah mak di Seremban.
    Yang seronok raya...dapat jumpa adik beradik serentak...ziarah rumah sedara mara.Kakak kena ikut aturcara adik yang di Seremban! hahaha.
    Nanti penat mengemas bila raya tiba langsung tak selera nak makan...:)

    ReplyDelete
  11. suasana raya semakin terasa. kalau ke shopping complek, parking - sepuluh kali pusing belum tentu lagi dapat.

    Selamat menyambut hari lebaran. Maaf jika ada terkasar bahasa, terpesong bicara.

    ReplyDelete
  12. Salam DrSam
    Begitulah situasi di sana sini...walaupun suasana sederhana.
    Kakak juga mengambil kesempatan di sini mengucapkan Selamat berhari raya.Semuga bergembira dan berbahagia sentiasa bersama keluarga tercinta.Maaf zahir dan bathin.

    ReplyDelete
  13. salam..
    bila masa pulak mr.bean jadi agung. Selamat hari raya

    ReplyDelete
  14. To Endiem
    Aha ek....gilo ko?
    Selamat Hari Raya to you to...semuga bergembira .

    ReplyDelete

leave me your love...